A tökéletes kert

A tapasztalt kertészeknek nem okoz gondot annak eldöntése, hogy mikor ültessék borsójukat, milyen mélyre ássák tulipánhagymájukat, vagy hogy milyen gyakran öntözzék meg virágaikat. Ami azonban a kerttervezést illeti, még a legtapasztaltabb kertészek is izzadni kezdenek. Heteket tölthetünk azzal, hogy megtaláljuk a tökéletes helyet egy új cserje számára, illetve hónapokat is felemészthet kertünk dizájnjának kitalálása és megvalósítása, amennyiben egymagunk állunk neki ennek a kicsit sem könnyű feladatnak.

Kerttervezés

Ennek egyik oka lehet, hogy a kerttervezést szakértők munkájának tekintik: tájépítészek, kerttervezők. A világ legszebb kertjei rengeteg odafigyelés és sokéves kísérletezés eredményei. Célunk, hogy segítsünk legyőzni a kerttervezést övező stresszmennyiséget, és elnyerjük Ügyfeleink bizalmát. Vannak, akik nem kimondottan foglalkoztat, hogy bármilyen kertépítési tervvel a kezükben szépítgessék kertjüket, mások viszont ki sem tudják verni a fejükből, hogy megtervezzék kertjüket dizájnját. Önnek csak azt kell eldöntenie, hogy melyik csoportba tartozik.

A kert stílusa

Minden kertnek megvan a saját stílusa vagy személyisége. Amennyiben nincs nagyon nagy udvara, amely külön területekre van felosztva, nehéz sokféle kerti stílust ízlésesen besűríteni egy kertbe. Kezdje azzal, hogy elgondolkodik, milyen megjelenésű kert lenne az ízlésének és a házának a legmegfelelőbb. Vegye figyelembe tájat, otthonának stílusát és saját személyiségét. Noha nem kell túl szigorúan egyfajta stílushoz ragaszkodnia, de ügyelnünk kell egy egészséges egyensúly megteremtésére.

Harmonikus kert

Az emberi szemet vonzza a szimmetria, ezért törekszünk a tökéletes vonások létrehozására. Testünk szimmetrikus, csakúgy, mint az általunk vezetett autók, az otthoni ablakok elrendezése és gyakran a bejárati ajtót szegélyező cserjék. Ízlésesen használva a tökéletes szimmetria igen vonzó tervezési technika lehet, túlzott használat miatt azonban merevvé és unalmassá válhat. A természeti tájat, amelyet vizuálisan is kellemesnek találunk, nem a szimmetria szabályozza. A természetben valami finomabb erő működik. A kerttervezés középpontjában a természetes egyensúly megteremtésére való törekvés áll.