Előző írásunkhoz hasonlóan most is az otthonunk és kertünk nagy egységgé formálására helyezzük a hangsúlyt.

Egyesítsen kertjét otthonával! Az otthon és a kert egységesítése valójában azon múlik, hogy ugyanolyan lelkesedéssel és energiával tervezzük -e meg a kertet, mint otthonunk alaprajzát. Az első feladatunk, hogy eldöntsük, milyen funkciókat töltsön be kertünk. Amennyiben elképzelésünk megszilárdult, aszerint kell megterveznünk és kialakítanunk a kert felosztását és berendezéseit.

A kert dekorálása

Sose felejtsük el, hogy a kevesebb néha több! Szabjunk határt a kerti dekorációknak és kiegészítőknek. Ehelyett támaszkodjunk építészeti elemekre, mint például a pavilonok, a lépcsők és a falak. Az önmegtartóztatás erény lehet a növények terén is, hiszen gyakran találkozhatunk olyan kertekkel, ahol a tulajdonos annyi szép és illatos virágot szeretett volna egyszerre kertjébe, hogy az az összhatás kárára ment.

Izgalmas kert

Szeretné, hogy kertje felfedezési vágyat ébresszen vendégeiben? A főbb objektumokat, például az úszómedencét vagy az ülőalkalmatosságokat kényelmesen és szellősen kell elhelyezni, de olyan extrákkal, mint például egy tó vagy egy pavilon, remek „úticélok” lehetnek egy szép térköves úttal kiegészítve.

Hobbik a kertben

Terveztesse kertjét családja szabadidős tevékenységeit szem előtt tartva! Gyakoriak a kertjében a családi vagy baráti összejövetelek? Terveztessen tűzrakóhelyet vagy egyedi ülőalkalmatosságokat, ahol önfeledten beszélgethet, szórakozhat vagy étkezhet szerettei körében. Ha bármilyen kerttervezéssel kapcsolatos kérdése van, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!