Hallott már az éjszakai kertekről?

A hosszú nyári napok a relaxálásra és a kertben pihenésre szolgálnak. A nap lenyugvása után a beköszönő sötétség a kertet a varázslatos hellyé alakítja. A tücskök ciripelése, a növekvő hold látványa és a gyengéd esti szellővel érkező virágillatok teszik feledhetetlenné ezeket az estéket. Az éjszakai (,másnéven hold- vagy fehér) kertek évekkel ezelőtt váltak népszerűvé, hogy fokozzák a nyár esti élményeket.

Éjszakai kert

Az éjszakai kertek között fehér virágok és ezüst vagy tarka lombú növények találhatók, amelyek a hold visszavert fényében láthatók csak igazán, és ezzel a titokzatosság és a romantika érzetét keltik. A holdkertekben olyan virágok is megtalálhatók, amelyek kifejezetten illatosak, így tovább fokozzák az élményt. A világos színvilág és a különböző kiegészítők tovább hangsúlyozzák az éjszakai hangulatot.

Az éjszakai kert színei

A sötétben a szemünk csak korlátozott színspektrumot és kontrasztot lát. A fehér virágok ragyogást kapnak, úgy tűnik, hogy lebegnek a levegőben, amikor a kontrasztos zöld lombozat eltűnik a sötétben, egészen mágikus hatást keltve. Az éjszaka beköszöntével érzékeink fokozódnak, és jobban ráhangolódunk a természet látványára, hangjaira és illataira, így a kert többszenzoros élményt nyújt.

Éjszakai kert az elmélkedéshez

Nem kell az egész kertünket éjszaki kertté alakítani. Még a terasz egy kis részel vagy a kert egy eldugott sarka is elég ahhoz, hogy csodálatos éjszakai szentélyt alakítsunk ki, amely meghitt célpont a csendes elmélkedéshez vagy épp egy hely, ahol meg lehet osztani egy pohár bort a barátaival.