Szeretné egyedibbé tenni tetőteraszát?

Gondoljon a teraszára úgy, mint otthona egyik helyiségére - a belső terének kibővítésére. A tetőteraszokat a lakók életstílusához igazodva kell megtervezni. Egy tetőterasz lehet oázis a kikapcsolódáshoz, egy koktél kortyolgatásához, a kilátás élvezéséhez, barátok fogadásához vagy egy nagyszerű könyv elolvasásához.

Egyedi tetőtéri kert

A tetőteraszok lehetséges korlátozó eleme a korlát és a terasz felületének teherbíró képessége. A növények és a talaj nehéz lehet. A tetőteraszok beépítését az alapvető méretek és jellemzők megismerésével kell kezdenünk a kerttervezési munkálatokat. Az apartmanházak és a társasházak a telepítés előtt kérhetik a kertépítési terv benyújtását jóváhagyásra.

Tetőtéri kert

 A magas épületek és a víztestek közelében lévő épületek tekintetében a szélterhelés egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni tetőterasz kertépítésénél. Előfordulhat, hogy a magas lombhullató vagy örökzöld fákat huzalokkal kell alátámasztani, hogy védelmet nyújtson a növényeknek az erős széllökésekkel szemben.

Legjobb növények a teraszra

A növényválasztást a meglévő környezeti viszonyoktól függően kell meghatározni. Fontos kérdése lehet például, hogy a terasz délre vagy északra néz? A terasz szabadtéren, nagyon szeles területen van? A legtöbb teraszon teljes vagy részleges napsütés van, ugyanakkor a magas épületekkel rendelkező városi helyszínek teraszai részleges árnyékban vannak, így a növényválasztáshoz érdemes szakember segítségét kérni, hogy a tökéletes növények kerüljenek kiválasztásra teraszunkra.