Napjainkban egyre népszerűbbek az egyedi tetőkertek, melyek remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak még egy nagyvárosban is!

A lakótetős kert kialakítása egy komoly kooperációs folyamat. Kezdje azzal, hogy konzultál egy kerttervezővel, áttekinti az épület átalakítási megállapodását és megérti a tulajdonában lévő lakótér külterületének esetleges korlátozásait. A gyönyörű tetőtéri kert létrehozása átfogó vállalkozás - a projekt összetettségétől függően tervezőkre, szerkezeti mérnökökre, építészekre és különböző vállalkozókra, például tetőfedőkre, ácsokra, kertészekre, villanyszerelőkre és vízvezeték-szerelőkre is szükség lehet.

Prémium tetőkert

A tetőkert vagy teraszkert kerttervezési tervének figyelembe kell vennie az Ön igényeit és törekvéseit, elemeznie kell a helyszín kihívásait és számolnia kell a megrendelő elképzeléseivel és életstílusával. Mint minden kertterv esetében, esztétikai, építészeti, funkcionális, kertészeti és fenntarthatósági szempontból is kell foglalkoznia a helyszínnel.

Kerttervezés és kertépítés a tetőn

Ismerje meg a tetőre vagy a teraszra vonatkozó súlykorlátozásokat, mivel ezek befolyásolják, hogy milyen elemeket választ és milyen módon telepíti azokat a kertjébe. A teherbírás alatt azt értjük, hogy a tetőszerkezet mekkora súlyt képes elviselni. Minden tetőnek megvan a négyzetméterre kiszámított teherbírási értéke, melyet nem ajánlatos túllépni.

Kerttervezés és kertépítés

Nagyon alaposan át kell gondolni az alapanyagok szállításának logisztikáját, hiszen sokkal bonyolultabb feljuttatni a tetőtérre a különböző kertek elemeit, mint gondolnánk. Vegyük számításba az ajtók, liftek, átjárók és a lépcsőház méreteit, hiszen ezeken keresztül kell majd feljuttatnunk kertje elemeit. Ideális esetben az anyag kényelmesen szállítható, de bizonyos esetekben vannak olyan helyzetek, amikor az anyagszállítás nagy kihívásokat állít elénk.

Japánkert

Japánkert

Partner oldal