Napjainkban egyre népszerűbbek az egyedi tetőkertek, melyek remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak még egy nagyvárosban is!

A lakótetős kert kialakítása egy komoly kooperációs folyamat. Kezdje azzal, hogy konzultál egy kerttervezővel, áttekinti az épület átalakítási megállapodását és megérti a tulajdonában lévő lakótér külterületének esetleges korlátozásait. A gyönyörű tetőtéri kert létrehozása átfogó vállalkozás - a projekt összetettségétől függően tervezőkre, szerkezeti mérnökökre, építészekre és különböző vállalkozókra, például tetőfedőkre, ácsokra, kertészekre, villanyszerelőkre és vízvezeték-szerelőkre is szükség lehet.

Prémium tetőkert

A tetőkert vagy teraszkert kerttervezési tervének figyelembe kell vennie az Ön igényeit és törekvéseit, elemeznie kell a helyszín kihívásait és számolnia kell a megrendelő elképzeléseivel és életstílusával. Mint minden kertterv esetében, esztétikai, építészeti, funkcionális, kertészeti és fenntarthatósági szempontból is kell foglalkoznia a helyszínnel.

Kerttervezés és kertépítés a tetőn

Ismerje meg a tetőre vagy a teraszra vonatkozó súlykorlátozásokat, mivel ezek befolyásolják, hogy milyen elemeket választ és milyen módon telepíti azokat a kertjébe. A teherbírás alatt azt értjük, hogy a tetőszerkezet mekkora súlyt képes elviselni. Minden tetőnek megvan a négyzetméterre kiszámított teherbírási értéke, melyet nem ajánlatos túllépni.

Kerttervezés és kertépítés

Nagyon alaposan át kell gondolni az alapanyagok szállításának logisztikáját, hiszen sokkal bonyolultabb feljuttatni a tetőtérre a különböző kertek elemeit, mint gondolnánk. Vegyük számításba az ajtók, liftek, átjárók és a lépcsőház méreteit, hiszen ezeken keresztül kell majd feljuttatnunk kertje elemeit. Ideális esetben az anyag kényelmesen szállítható, de bizonyos esetekben vannak olyan helyzetek, amikor az anyagszállítás nagy kihívásokat állít elénk.