A sziklakert hozzáadása az udvarhoz kreatív módja annak, hogy mélységet és hangulatot adjon lapos vagy hétköznapi kertjének.

A kőzetek felhasználhatók a lejtők meghatározására, a gyep helyettesítésére, megoldássá válhatnak olyan területeken, ahol kevés fű nő. Az udvar különféle területei, mint például a sétányok és az ágyások, sziklák, kövek vagy kavicsok esztétikus elrendezésével körvonalazhatók vagy elválaszthatók. A sziklakert sokféle szempontból és rétegből álló komplex nagyszabású projekttől kezdve egészen olyan egyszerűig terjedhet, mint egy kavicsokkal és folyókövekkel díszített kis sarok.

Sziklakert

Hozzon létre olyan környezetet, amely megfelelő az Ön által kiválasztott növények számára. Az alpesi növényeknek és más szárazságtűrő növényeknek homokos talajra lesz szükségük, vízelvezetéssel. Más növényeknek azonban, például a páfrányoknak, gazdagabb talajra és több nedvességre lesz szükségük.

A sziklakert növényei

Válasszon olyan növényeket, amelyek biztosan megfelelnek az itthoni éghajlatnak. A hagyományos sziklakertek között alpesi eredetű fajták találhatók, mivel a körülmények szimulálják őshonos élőhelyüket. A sziklakert növényei általában kisebbek, hogy kiegészítsék a sziklákat. Használjon évelőket, díszfüveket és cserjéket.

A sziklakert karbantartása

A sziklakertek kevés karbantartást igényelnek és egész évben tündökölnek a kertben. Ahhoz, hogy kész projektje valódi kohézióval bírjon, érdemes jól át kell gondolni és megtervezni. A kőzetek elnyelik a hőt, különösen egy napsütéses helyen, így a növények gyorsan kiszáradhatnak. Győződjön meg arról, hogy a növények megfelelő vizet kapnak-e, különösen forró viharok idején.