Túl árnyékos a kertje, növényei emiatt rövidéletűek?

Nagyon sok kerttulajdonostól hallottuk már, hogy túl árnyékosnak találja kertjét. Az Urban Nature csapata azt vallja, hogy a növények már adottak a Földön, nekünk pedig már csak az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kertünk körülményeihez legjobban idomulni tudó fajtákat. Az árnyéknövények, különösen a helyi körülményeknek megfelelő őshonos fajok, a legszebbek és toleránsabbak.

Kerti növények árnyékban

Az árnyékkertészkedés leggyakoribb növényei a hosták, a páfrányok és a tiszafa cserjék. Az erdők árnyas részeit sűrű őshonos növények töltik ki, bárhová is tévedünk. Az árnyéknövényeknek gyakran vékony levele van és nagy felületűek, így anatómiailag alkalmasak arra, hogy gyenge fényben hatékony fotoszintetizáljanak.

Kerttervezés árnyékban

Míg minden növénynek fényre van szüksége a növekedéshez és virágzáshoz, a napfény megfelelő mennyisége változik. Megfelelő körülmények mellett a növények gyakorlatilag akárhol sikeresen virágozhatnak! A fák, cserjék, évelők néhány hétig virágot teremnek, a lombozat mégis az egész szezonban megmarad. A megoldás az, hogy a levél alakjával, színével, magasságával, textúrájával vagy fizikai minőségével történő tervezésre összpontosítunk.

Prémium kerttervezés

A kert tervezésénél megvizsgálja kertjét, hogy segítsen Önnek és családjának megismerni kertjei körülményeit és jellemzőit. Segítünk kiválasztani az Ön által kedvelt stílushoz és a kert körülményeihez legjobban illő növényeket, hogy hosszútávon is szép maradhasson kertje. Amennyiben kérdése adódik a kerttervezés kapcsán, feltétlenül forduljon kerttervezőjéhez!

Japánkert

Japánkert

Partner oldal