Tudja meg, miért olyan népszerűek az évelő növények!

Az évelő növények remek lehetőséget nyújtanak a kertek egész éves pompázásának eléréséhez. Minden kerttulajdonosnak fontos, hogy kertje szép és harmonikus látványt nyújtson ameddig csak lehetséges. Az évelő növények nagy része akár hónapokon keresztül képesek egyedülállóan széppé tenni kertünket virágaikkal.

Évelő növények a kertben

Hogy egy példát említsünk, az Amsonia hubrichtii buja, lombos növényzetét már nyár elejétől szép, kis virágok díszítik. Szépségének csúcsát azonban ősszel éri el, amikor felölti gyönyörű, őszi öltözékét. A jeruzsálemi zsálya, a tengeri magyal és a kövi rózsa elszáradt állapotban, a virágok elhalványulása után is rendkívül dekoratív évelő növények.

Kerti atmoszféra

A japán erdei fű füves lombja egészen különleges látványt nyújt a tavaszi buja növekedésétől egészen addig, amíg pelyhes maradványai végül tél elején engednek az idő múlásának. A japán erdei fű finoman ringató formái kellemes mozgásérzetet teremtenek a kertben, egyedi atmoszférát teremtve ezzel.

Egyedi kert tervezése

Mindannyian olyan kertet szeretnénk, amely hosszú ideig pompázik otthonunk körül, ez azonban szakmai hozzáértés, megfontoltságot és tervezést kíván. Amennyiben kerttervezéssel vagy kertépítéssel kapcsolatos kérdése merült fel cikkünk olvasása közben, forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!

 

Japánkert

Japánkert

Partner oldal