Ha szeretné megóvni kertjét a gyomnövényektől természetes megoldásokkal, akkor tartson Velünk a következő néhány sorra!

A talajtakarók remek tulajdonságokkal bírnak. Segítenek megelőzni a gyomok megjelenését és kitöltik a fák alatt fellelhető a csupasz foltokat. A különböző talajtakarók kedvezőtlen körülmények között is jól eléldegélnek, olyan helyeken is akár, ahol semmilyen más növény nem tudna kinőni, például sziklás talajon vagy árnyékban.

Kúszó boróka

Ezeket a földön kúszó tűlevelűeket a tollhoz hasonló tűik miatt kedvelik, amelyek fajtától függően kékes-zöldes vagy ezüstös színűek. Ezeknek a növényeknek télen a színük gyakran sötétebbé válik, egész évben érdeklődést keltve. Stabil, alkalmazkodó és virágzik nehéz körülmények között, beleértve a part menti éghajlatot, a sziklás talajt és a száraz körülményeket.

Gyapjas tisztesfű

Biztosan emlékszünk mindannyian a gyerekkorunkban oly’ sokat simogatott levélkéket. A puha és hosszúkás levelek teszik olyan vonzóvá ezt a növényt. A puha textúrájuk és ezüstös színük gyönyörűen virít a kertekben. A gyapjas tisztesfű nyáron rózsaszínes virágokat növeszt, ezzel is magára vonzva a tekinteteket.

Kakukkfű

A kakkukfüvet minannyian ismerjük, ha a kertben nem is találkoztunk még vele, a konyhában biztosan. Ez az alacsony, erős aromájú gyógynövény rendkívül ellenálló növénynek számít a kertekben. Jellegzetes illata akkor szabadul fel, amikor a levelüket összetörjük vagy szétmorzsoljuk. A kakkukkfüvek között találkozhatunk olyan fajtával is, amit nem illatáért vagy aromájáért ültetnek a kertekbe a kerttervező szakemberek, hanem szép, díszes virágai miatt.