Kert felújításon vagy átalakításon töri a fejét, de még elképzelése sincs róla, hogy mit szeretne? Fogadjon meg tőlünk néhány tanácsot!

A kert azon objektumai, amelyek közelebb vannak a házhoz, többször kerülnek használatba. Helyezzen ülősarkokat és egyéb jelentős elemeket a ház közelébe, ahol nagyobb valószínűséggel fogja igénybe venni őket. A túl messze elhelyezett elemek az elszigeteltség érzését keltik, ezért ritkábban használjuk ezeket a kerti elemeket.

Használja tudatosan a színeket kertjében!

Kombinálja a növényeket kiegészítő színekkel, például a kéket és narancssárgával, hogy vizuális feszültséget teremtsen. Egy újabb színpopuláció, például a vörös hozzáadása további összetettséget eredményez, így váratlan meglepetést okoz. Használja ezeket a színeket a táj egységesítéséhez és a rend kialakításához szerte az egész kertjében.

Hozza létre kertje vizuális egyensúlyát!

 Használjon erős, egyenes vonalakat és tengelyeket a kert felépítésének meghatározásához, az éleket pedig növényekkel lágyítsa. Szemünk gyakorlatilag sóvárog a határozott vonalak és a növények által képviselt természetes élek egyensúlyáért, mikor egy kertben sétálunk. Kerttervező szakembereink egy szempillantás alatt varázsolnak rendet kertjében néhány egyszerű, de annál hangsúlyosabb vonalvezetéssel.

A kerti elemek összekötése

A színek fontosságát már említettük, azonban tartsuk észben, hogy a valódi egység megteremtéséhez érdemes egyesítenünk a természetes, illetve a mesterséges kerti elemek színvilágait. Igazítsa növényei és virágai színeihez a kert többi elemét, ha szemet gyönyörködtető hatást szeretne elérni a kertépítési munkálatok befejeztével!

Japánkert

Japánkert

Partner oldal