Megtervezte már a kertje tavaszi külsejét? Adunk néhány ötletet!

A tél végéhez közeledve sok kerttulajdonos fejében ott motoszkál már az idei kert tavaszi képe. Ha kertjét tekintve Önnek minden részlet számít, akkor nagyon fontos a megfelelő növényválasztás. Ha kisebb méretű növényeket vagy a megbízható kedvencek törpe formáit keresi, amelyek nem fogják ellepni egész kertjét, akkor íme néhány javaslat a kezdéshez.

Csillagsom a kertekben

Bár az átlagos érett méret akár 4-9 méter is lehet, a törpe formák mindössze 2-3 méter magasak és szélesek. A csillagsom késő tavasztól nyár elejéig krémes fehér vagy rózsaszín virágokat hoz, idővel pedig bogyószerű gyümölcsöket, amelyek egészen őszig pompáznak. A fényes zöld levelek ragyogóa pirosra és lilára váltanak ősszel.

A japán juhar szépsége tündököl a kertben

A japán juhar már régóta az otthoni tájak ismerős vendége. A levélszínek széles skálájával ragyogó őszi lombozat, valamint különböző formájú és méretű levelek, gyakorlatilag minden kerttípushoz illenek. A zöld levelű japán juhar az egyik legkiválóbb fajta a kisebb kertek számára. A vöröses árnyalatú halványzöld levelek ősszel ragyogó sárga és narancssárga árnyalatokat kapnak.

Tölgylevelű hortenzia

A tölgylevelű hortenzia fogazott levelei ősszel a skarlátvörös, a lila és a narancssárga fényes árnyalatait kapják. Az elegáns fehér virágok nyáron tündökölnek, rózsaszínű és lágy bézs árnyalatokra fakulva pedig egészen őszig gyönyörködtet. A fahéjszínű kéreg leginkább télen figyelhető meg. A tölgylevelű hortenzia napsütéses körülmények között érzi legjobban magát, kevesebb vizet igényel, mint más hortenziák.

Japánkert

Japánkert

Partner oldal