Akár a semmiből tervez kertet építeni, akár „csak” felújítaná jelenlegi kertjét, mindig hasznos ötleteket és útmutatásokat kapni azoktól, akik évek óta terveznek kerteket.

Mindannyian hajlamosak vagyunk az impulzusvásárlásra és a szép, színes növények, virágok hazavitelére. A kert tervezésekor azonban érdemes kicsit jobban beleásni magunkat a növényvilág rejtelmeibe, ennek legegyszerűbb módja, ha segítséget kérünk egy szakembertől. A kertépítéssel és -tervezéssel foglalkozó szakemberek igen jártasak a növényvilág kérdéseiben.

A kert kialakítása

A réteges ültetés utánozza a természetben található lombkoronát. Az alapfák és cserjék körüli réseket rövidebb életű évelőkkel tölthetjük be. Ha szeretne egy kis titokzatosságot csempészni kertjébe, akkor tervezzen kültéri teret úgy, hogy ne lásson mindent egyszerre, így könnyen rejtélyessé varázsolhatja a kertet.

A kert növényei

A formális növények, például a bukszusfa és a naturalista növények, például a japán juhar kombinálása struktúrát és egyensúlyt kölcsönöz. Bátran keverje a különböző stílusokat a kertben, ha viszont nem biztos a dolgában, kérje kerttervező szakember segítséget az esztétikus és gyönyörű látvány érdekében.

A kert karbantartása

Hagyjon helyet növényeinek. A boldog növények óhatatlanul nagyobbra nőnek, mint a becsült méretük, így a későbbi problémák elkerülése végett érdemes levegősen ültetni a várhatóan nagyobb méretűre fejlődő növényeket. Ahogy sok területen, úgy a kertben is fontos a rendszeres karbantartás. Ha tart attól, hogy szakember hiányában kertjének dizájnja csorbát szenvedne, forduljon hozzánk bizalommal!

Japánkert

Japánkert

Partner oldal